IKLAN

Lazada Malaysia

TAMBAH PENDAPATAN DISINI

Sunday, 10 March 2013

TIPS MEMILIH VEIL NIKAH

Salam..

Today takde update untuk veil tau tapi ai rasa berkobar-kobar nak share tips untuk memilih veil nikah.. jangan main bedal je tau..=)

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

Dapatkan KAFTAN dan DRESS MURAH di sini !!!!
General Tips : The Veil should not compete with the wedding dress  (means kalau wedding dress dah banyak accessories ke, pearl ke, manik2 atau labuci.. just pilih veil yang simple je tau dan begitu jugak lah sebaliknye)

So.. basic tips ai bahagi kan kepada 3 bahagian:

a) Bentuk Wajah dan Bentuk Badan. Cara nak tentukan bentuk wajah )

i)   Bentuk wajah:
  • Diamond atau Oval : anda boleh sesuka hati pilih mana2 jenis veil sebab bentuk muka nie kire perfect la.
  • Bulat: Pilih veil yang nipis dan anjal dan tidak mengikut muka dan memanjang di sepanjang muka yang memberi efek runcing pada muka.
  • Petak: Pilih veil yang panjang dan gunakan gaya lilitan selendang untuk menyembunyikan tulang rahang.
  • Bujur: Pilih veil yang nampak kembang sikit yang boleh memberi efek melebarkan muka. pilih dari jenis kain net dan padankan dengan pearl yang melebar.
  • Segitiga: Bebas pilih veil tapi gunakan inner/selendang ke depan sedikit untuk dapatkan efek wajah nampak sekata.
ii) Bentuk Badan:
  • Dada yang besar: Pilih veil yang panjang sehingga atau lebih hujung jari untuk menampakkan bentuk badan yang panjang.
  • Bentuk pear: Pilih veil yang paras bahu, siku dan pinggang dan mengelak orang lain fokus ke bahagian pinggul anda

  • Kurus dan tinggi: Pilih veil yang panjang
  • Rendah: Pilih veil sehingga paras pinggang. jangan terlalu panjang.. nanti lagi bertambah rendang.
b) Baju Nikah dan Baju Resepsi
  • Pastikan veil yang kita pilih bersesuaian dengan baju nikah/baju resepsi terutama dari segi warna, decoration, material dan design. =)





c) Veil Nikah dan Veil Resepsi

i) Material: Fabrik yang selalu digunakan adalah dari chiffon silk dan georgette (nampak flowly dan gorgeous) dan net ( boleh see-thru). Kemudian dipadankan dengan lace dan pearl and manik-manik untuk menaikkan seri fabrik. 

ii) Mainan Warna: Warna Veil tidak semestinya sama dengan kaler base baju..tetapi haruslah padan secara keseluruhan nya dengan dress nikah. Mainan warna akan  menaikkan lagi keserian dan keanggunan baju nikah atau baju resepsi anda.

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

iii) Panjang dan Lebar Veil: Panjang veil perlu lah jatuh minimum 3" dari leher baju untuk mendapatkan efek tinggi dan stylo.. =). 
Ukuran Panjang Veil
iv) cara nak letak veil tu adalah mengikut kehendak dan naluri anda..

harap tips diatas dapat memberikan info untuk semua bride to be untuk memilih veil nikah.

Busana pengantin murah untuk dijual!!!

* untuk tempahan veil nikah boleh lah contact ai =). dan pastinya mengikut citarasa dan design anda dengan kualiti dan kepuasan untuk anda dan dengan harga berpatutan.

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!


2 comments: