IKLAN

Lazada Malaysia

TAMBAH PENDAPATAN DISINI

Tuesday, 11 June 2013

SET TANJAK, SAMPIN DAN BENGKUNG MURAH



Kini anda boleh membeli atau menempah set tanjak, sampin dan bengkung mengikut tema warna anda.. harga sangat menarik..

DAPATKAN SET BUSANA PENGANTIN MURAH DISINI!!!

Contoh tanjak yg dijual. Anda boleh request warna kerana terdapat banyak pilihan warna..sila pm/text untuk order 01115708711. Harga RM95.00 PERCUMA PENGHANTARAN.

Saya juga menerima tempahan dalam kuantiti yang banyak dan "urgent". Juga mengalu-alukan mana-mana sekolah, universiti, kumpulan2 persatuan atau mana2 individu yang perlukan tanjak..Jangan malu-malu.. whatsapp/telegram for fast respond 01115708711






sebarang pertanyaan dan tempahan, boleh contact sy k.. 01115708711/haslinaveil@gmail.com




Sunday, 9 June 2013

1 set busana pengantin dan veil murah untuk dijual




Salam...

Di sini, sy ingin me 'letgo' Busana pengantin berwarna champagne + light brown berserta veil dan man coat kepada sesiapa yg berminat terutama buat bakal pengantin yg sukakan kelainan warna dan trend busana baru.

Harga sgt berbaloi.. harga sebenar untuk wedding dress rm1300, veil rm180 dan man coat rm400. Total rm1880.

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

Dapatkan harga jauh lebih murah dr sy.. hanya rm1000 untuk 1 set busana pengantin nie.. harga berbaloi2 kerana jika anda menyewa busana pengantin, harga pun da cecah rm1300-rm1500, dan ada yg mencecah rm2000 terutama baju yg baru. Jika anda seorang pengusaha butik andaman/bridal, anda sgt2 dialu alukan.






Berminat??? Pm/text ai ok :). Bg yg nk tempah n customise wedding dress, veil atau man coat, juga boleh cntact sy. 

01115708711/haslinaveil@gmail.com
Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

Friday, 5 April 2013

NEW PROJECT: VEIL NIKAH LIGHT GREY + TURQUOISE



Salam..

Hari nie ai nak update sikit la pasal veil nikah yang telah di tempah oleh cik Normi Hafiza untuk majlisnye for this coming May. Material semua pilihan cik Normi..

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

Tema pilihan adalah Pastel Grey + Turquoise. Kombinasi kaler yang cantik, menarik dan sweeettt sgt. =). 

Jom kite layan dulu tema warna nie >>>

Tema
                                     





So, skang nie ai dah paste kan french lace kat kain chiffon dan dalam proses menjahit beads/pearls kat veil nikah tue.. Jahitan pearl mengikut bunga lace sedia ada dan sedikit pearl tabur.. 

 

Veil nie menggunakan pearl turquoise, grey dan dark grey. Skang ai tengah nak wat touch up sket kat Veil cik Norni nie.. hehe.. baru 70% completed..


InsyaAllah nak siapkan dalam awal minggu depan nie.. -)

Sekian.


*notes:
ai hanya ambil order selepas bulan 6 tau.. sgt bz dengan my wedding preparation.. hehe.. =)









Tuesday, 12 March 2013

VEIL MURAH TETAPI CANTIK


Salam you all.. 

Keadaan di sekitar opis : Hujan yang super lebat ~ 

Terpanggil nak meng'komen' sedikit pasal price VEIL Nikah. Veil sangat penting untuk menambah seri dan keanggunan pengantin. Agak-agak susah tak nak dapat veil yang murah dan cantik? mesti lah susah kan.. kalau nak cantik, mesti harga pun mahal kan.

Harga mahal takpe, asal berkualiti kan.. macam tu la perempuan bila memilih sesuatu.. kadang-kadang tak kisah mahal ke tak.. kalau bayar mahal, tapi tak berkualiti, baik lah beli je kat pasar malam.. ye tak.. hihi.. tapi kalau boleh dapat price murah, tapi kualiti tip top.. wah itu sudah rezki namanya..

dapatkan set veil dan busana pengantin di sini


simple and nice
hot and spicy
so.. ai rasa viel nikah nie yang paling penting adalah kualiti.. sedap je bila pakai dan terletak.. dan sesuai dan betul-betul menaikkan seri pengantin kita..=). Melalui pemerhatian ai, harga veil (veil sahaja tidak termasuk inner tau) nie ade yang RM80 dan ade yang mencecah RM200, yang nie tak termasuk lah untuk budjet yang lagik besar tau.. nie untuk budjet rendah, separa rendah, sederhana dan separa sederhana (agak-agak nak ke paras budjet tinggi).

Kenapa price untuk veil nie berbeza-beza ek?Nape takde badan nak standardise kan harga nie (ceh..mcm barangan terkawal plak..huhu). Ai mean, kenapa harga nie tak sama kan..

Macam nie pun boleh. tapi ikut lah kesesuaian ye =)
Jadi  kat entry kali nie ai nak explain la sebab utamanya adalah  material kain yang digunakan.. pearl dan beads.. kain lace.. dan jugak kadar upah semasa tukang jahit (termasuk la brape kali jarum menusuk jari2..hehe) tersebut.

Jadi, kalau you all nak veil yang murah, you all boleh pm ai tau.. boleh yamcha dulu.. hee 

* murah dengan kualiti tip top tau =). 

-sekian-






Sunday, 10 March 2013

TIPS MEMILIH VEIL NIKAH

Salam..

Today takde update untuk veil tau tapi ai rasa berkobar-kobar nak share tips untuk memilih veil nikah.. jangan main bedal je tau..=)

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

Dapatkan KAFTAN dan DRESS MURAH di sini !!!!
General Tips : The Veil should not compete with the wedding dress  (means kalau wedding dress dah banyak accessories ke, pearl ke, manik2 atau labuci.. just pilih veil yang simple je tau dan begitu jugak lah sebaliknye)

So.. basic tips ai bahagi kan kepada 3 bahagian:

a) Bentuk Wajah dan Bentuk Badan. Cara nak tentukan bentuk wajah )

i)   Bentuk wajah:
  • Diamond atau Oval : anda boleh sesuka hati pilih mana2 jenis veil sebab bentuk muka nie kire perfect la.
  • Bulat: Pilih veil yang nipis dan anjal dan tidak mengikut muka dan memanjang di sepanjang muka yang memberi efek runcing pada muka.
  • Petak: Pilih veil yang panjang dan gunakan gaya lilitan selendang untuk menyembunyikan tulang rahang.
  • Bujur: Pilih veil yang nampak kembang sikit yang boleh memberi efek melebarkan muka. pilih dari jenis kain net dan padankan dengan pearl yang melebar.
  • Segitiga: Bebas pilih veil tapi gunakan inner/selendang ke depan sedikit untuk dapatkan efek wajah nampak sekata.
ii) Bentuk Badan:
  • Dada yang besar: Pilih veil yang panjang sehingga atau lebih hujung jari untuk menampakkan bentuk badan yang panjang.
  • Bentuk pear: Pilih veil yang paras bahu, siku dan pinggang dan mengelak orang lain fokus ke bahagian pinggul anda

  • Kurus dan tinggi: Pilih veil yang panjang
  • Rendah: Pilih veil sehingga paras pinggang. jangan terlalu panjang.. nanti lagi bertambah rendang.
b) Baju Nikah dan Baju Resepsi
  • Pastikan veil yang kita pilih bersesuaian dengan baju nikah/baju resepsi terutama dari segi warna, decoration, material dan design. =)





c) Veil Nikah dan Veil Resepsi

i) Material: Fabrik yang selalu digunakan adalah dari chiffon silk dan georgette (nampak flowly dan gorgeous) dan net ( boleh see-thru). Kemudian dipadankan dengan lace dan pearl and manik-manik untuk menaikkan seri fabrik. 

ii) Mainan Warna: Warna Veil tidak semestinya sama dengan kaler base baju..tetapi haruslah padan secara keseluruhan nya dengan dress nikah. Mainan warna akan  menaikkan lagi keserian dan keanggunan baju nikah atau baju resepsi anda.

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

iii) Panjang dan Lebar Veil: Panjang veil perlu lah jatuh minimum 3" dari leher baju untuk mendapatkan efek tinggi dan stylo.. =). 
Ukuran Panjang Veil
iv) cara nak letak veil tu adalah mengikut kehendak dan naluri anda..

harap tips diatas dapat memberikan info untuk semua bride to be untuk memilih veil nikah.

Busana pengantin murah untuk dijual!!!

* untuk tempahan veil nikah boleh lah contact ai =). dan pastinya mengikut citarasa dan design anda dengan kualiti dan kepuasan untuk anda dan dengan harga berpatutan.

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!


Thursday, 7 March 2013

Kuntum Kuntum Bunga Veil Nikah


Salam... hi..

Ai dalam proses buat bunga-bunga 3D nie dan  nak letak di atas veil.. tapi xde la letak banyak sangat..sebab idea asal Veil Nikah nie adalah nak nampakkan pearl yang berterabur.. 

Ai mix kan pearl kaler dark brown, off white, gold, light gold and peach untuk mendapatkan kaler elegan. Bunga tu kaler peach..dan boleh match kan dengan kaler baju sanding.. hehe

Veil di dalam kesamaran =)

Baru siap part sebelah kanan..

Kain yang ai guna adalah chiffon silk dengan panjang lebih kurang 1.5 meter. Sesiapa yang like kaler koko/champagne, boleh la match kaler-kaler pearl yg ai guna nie.. hihi.. dan kalo nak guna kaler silver pun cantik jugak nie.. tapi tak perlu lah nak masukkan semua kaler yang ada kat dunia nie ye.. hihi 

Akhir sekali, hari nie ai gembira sebab hari nie jumaat, esok cuti.. boleh lah siapkan wedding veil ai nie sepenuh masa..=)

* Nota kaki: Ai nie suke bagi advise kat orang (maklum lah keje pun ala-ala consultant..hihi), jadi, sesiapa yang ade persoalan tersurat dan tersirat. jgn segan-segan pm/inbox/email ai tau..=)



Wednesday, 6 March 2013

Veil Nikah -Champagne & Brown+Peach+Gold Pearl Beaded




Salam..

Pagi yang indah.. today ai agak terlewat pergi keje walopun tempat keje ai dalam 3 minit je dah leh sampai.. hee.. Sebabnye semalam ai sibuk menjahit benda alah nie..

Jadi arinie ai nak update la pasal ape yang ai jahit semalam...

Chiffon Veil yang dah siap jahit lace
Dalam proses jahit pearl
Bagi yang suka veil yang panjang mengurai dan flowly.. design macam nie la akan memenuhi citarasa anda!! Pearl yang ai guna untuk veil nie agak mahal dan berat..harap akan beri effect glamour lah kat si pemakai.. hehe

sekian untuk hari ini =). nnt da siap veil nie, ai akan update lagik..

* sesiapa yang berminat nak tempah wedding veil..call/pm/email/inbox la ai.. hehe

-sekian terima kasih-                                                              







Tuesday, 5 March 2013

Warna Warna Kahwin Kegemaran Ramai -




Hi..

Busy dalam process nak mix and match colour.. dan di samping kerja2 opis..hihi

Ok la.. ai happy sgt semalam sbb dpt chat dengan seorang customer yang tengah nak tempah wedding veil dan baju nikah. confius kan bile nak prepare untuk majlis nikah nanti... hehe.. ai pun macam tu jugak.. =)..

nie short entry je..

Ai nak perkenalkan dengan kaler-kaler kegemaran ramai nie untuk tatapan anda.. memang sgt susah tau nak cari kaler-kaler nie.. silap2 kene pusing satu kl..

Primary Colors
Earth Tone Colors
Stone Colors
Pastel Colors
Shimmer Colors
Woodgrains Colors
Jadi, sesiape yang nak tempah veil, boleh lah refer kat kaler-kaler yang ai list kan nie.. InsyaAllah ai akan dapatkan =)

tapi standard la kalau untuk baju wedding, kite prefer kaler cream/white cream n white/off white.. selamat dan suci murni kan.. =)

tapi biasanya, plan nak kaler lain.. tapi bila dah survey tu, tetibe terbayar lak untuk kain kaler laen.. huhu (based on my experience la..hehe)

nanti ai update new wedding veil k.. 

sekian.


Monday, 4 March 2013

TEMPAHAN WEDDING VEIL DAN JAHITAN MANIK BAJU KURUNG/BAJU PENGANTIN DAN TUDUNG



Kepada sesiapa yang memerlukan khidmat jahitan manik pada baju kurung atau baju pengantin, boleh lah pm saya ye..=)

Anda juga boleh menempah wedding veil dengan saya..

Tak mahal pun.. harga upah boleh discuss. =)

Lokasi saya di sentul, kuala lumpur. 

Boleh contact saya melalui fb jugak MANIK MANIK VEIL

Terima kasih


Sunday, 3 March 2013

My First Artwork - Sweet Pink + Dusty Pink Beaded VEIL


Hi all...

Nie la hobi  ai yang terbaru.. hihi.. menjahit manik di atas sehelai kain chiffon.. chiffon nie berharga RM20.00 semeter.. dan sudah tentu ai beli di Jalan TAR, Masjid Jamek, Kuala Lumpur (details gitu..hihi)

Ai memang suka kaler sweet pink nie.. dan Ai mix kaler tu dengan dusty pink beads. Mula-mula memang ai tak sure kaler ni akan naik seri atau tak.. tapi alhamdullilah.. Mix And Match Berjaya =)

Ai plan jahit 2 layer veil+shawl. Kain chiffon sweet pink plain.  Veil nie bentuk 'D' atau pun dikenali sebagai half shaped oval.


Lace yang telah dijahit atas kain chiffon

Jahitan Pearl Dusty Pink
Ai ambil masa 4-5days untuk siapkan veil nie.. dan  hasilnya

Dah siap =)


 Notes:

My next project: Champagne Chiffon Plain + Dark Brown & Gold Pearl Beaded VEIL



Any comments?